Cercar

Inici

L'Empresa FunerÓria Municipal dona el vistiplau a l'ampliaciˇ i reforma del Tanatori de Son ValentÝ

10 d'octubre de 2022

Es reubicaran els forns crematoris al mateix edifici del Tanatori, es milloraran les sales de vetlla i es crearan dos oratoris multiconfessionals, entre altres millores.

Les obres comenšaran el marš de 2023 i tindran un cost de 2,7 milions d'euros

Palma, 27 de setembre de 2022,- L'Empresa FunerÓria Municipal ha presentat avui al Consell d'Administraciˇ l'avantprojecte de reforma i ampliaciˇ del Tanatori de Son ValentÝ. Una intervenciˇ amb la qual es pretÚn millorar i modernitzar les instalĚlacions actuals, donant aixÝ resposta a les mancances existents.

Les obres, que estÓ previst que comencin el marš de l'any que ve, suposaran la reubicaciˇ dels forns crematoris del cementeri al mateix edifici del Tanatori. Actualment, es trobaven a una altra ubicaciˇ, un fet que no permetia als familiars acomiadar a la persona difunta a les mateixes instalĚlacions de vetlla. AixÝ mateix, s'adquiriran dos nous forns crematoris de gran eficiŔncia energŔtica, amb equips de filtratge de gasos de darrera generaciˇ. Es preveu tambÚ la redistribuciˇ i ampliaciˇ de les sales de vetlla, que esdevindran espais mÚs Ýntims i cÓlids, amb lavabos amb accÚs directe i patis interiors enjardinats que dotaran de llum natural directa aquests espais. El projecte tambÚ contempla la millora de la zona operativa i de circulaciˇ interna del Tanatori, la creaciˇ d'una nova sala de tanatoprÓxia i una altra de preparaciˇ de les cendres, i el canvi d'ubicaciˇ del magatzem, que passarÓ a situar-se a una nova planta soterrÓnia.

L'objectiu d'aquestes intervencions Ús millorar l'espai destinat als usuaris, alhora que s'actualizen i milloren les instalĚlacions. En aquest sentit, es crearan tambÚ dos oratoris multiconfessionals -un d'ells situat a la part interior i l'altre obert amb un porxo a l'exterior- que permetran oferir cerim˛nies interiors i a l'aire lliure. Aquests espais estaran ubicats a un nou edifici annex i disposaran, entre altres, de mitjans audiovisuals per tal de poder retransmetre en lÝnia les cerim˛nies.

El projecte tÚ un pressupost de 2,7 milions d'euros i un termini d'execuciˇ estimat de quinze mesos.

DescÓrrega d'arxius

Data darrera modificaciˇ: 10 d'octubre de 2022