Cercar

Inici

Cementeri Sant Jordi

Cementeri de Sant Jordi

El cementeri de Sant Jordi, comenšat a construir al 1923, donava resposta a les necessitats d'enterrament dels residents a la vila, que distava molt de Palma i es feia feixuc anar a veure els difunts tan enfora del lloc de residŔncia dels Santjordiers.

Constava de uns 100 solars en quadrat, que els propietaris adquirien individualment o de diversos a la vegada, per construir una unitat major, normalment una cripta de 8 o mÚs places per dues famÝlies.

Posteriorment, a l'any 1969 es va fer la primera ampliaciˇ, denominada eixample, que ja inclou un grup de nÝnxols al fons del quadrat (que junt amb l'altre formen rectangle) majoritÓriament adquirits per els ciutadans immigrants que feien feina a l'Arenal.

L'any 1982 es torna ampliar amb 20 grup de 16 criptes, donat que es l'unitat que mÚs demanda tÚ al cementeri.

Per darrer cop, a 2007, l'EFMSA ampliÓ el cementeri, tancant el quadrat, amb 700 nÝnxols, 49 sepultures i 20 criptes, amb els materials i mŔtodes de construcciˇ que es van usar a l'ampliaciˇ de Son ValentÝ, el que li dona un contrast entre les tres parts que, en part canvia la tipologia habitual dels cementeris del Pla de Mallorca, prÓcticament llisos, sense elevacions pronunciades.

Vegeu Google Maps Vegeu situaciˇ

Adreša

Diseminado 8605, 17

07199 Palma (Illes Balears)

Zona Sant Jordi

AccÚs: Diseminado 8605- Sant Jordi, 17, 07199 Palma, Illes Balears

Vegeu Google Maps Vegeu Google Maps

DescÓrrega d'arxius

Data darrera modificaciˇ: 28 de marš de 2018